EL | EN | ES

Μαθήματα γλωσσών

Δέκα χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση ενηλίκων κλείνει φέτος η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, ενώ από τα θρανία της έχουν περάσει τουλάχιστον 500 μαθητές. Στη Σχολή παραδίδονται μαθήματα ελληνικών για ξενόγλωσσους και αγγλικών, ιταλικών, ισπανικών, ρωσικών και γαλλικών για έλληνες και ξενόγλωσσους. Τα μαθήματα αυτά έρχονται να καλύψουν ένα κενό, σε τοπικό επίπεδο, στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Για τους μαθητές, άλλωστε, υπάρχει η δυνατότητα να προετοιμαστούν και για τα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας.

Εντατικά μαθήματα ελληνικών για ξενόγλωσσους

Η Βαρδάκειος Σχολή διοργανώνει εντατικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας για ξένους διάρκειας δύο εβδομάδων. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους, ενώ θέλουν να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή ενός κυκλαδίτικου νησιού που είναι ζωντανό χειμώνα – καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πολυπολιτισμικό περιβάλλον

Πέρα από το γνωστικό αντικείμενο, όμως, η Σχολή λειτουργεί ως ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να λειτουργεί ως φορέας του πολιτισμού του, αλλά και ως δέκτης στοιχείων άλλων πολιτισμών. Σ` αυτόν τον χώρο η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση, αντίθετα όλοι επιδιώκουν να βιώνουν το πολυπολιτισμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από όλες τις δραστηριότητες. Αφηγήσεις παραμυθιών από όλο τον κόσμο, ανέβασμα παραστάσεων από ξενόγλωσσους μαθητές, πολυεθνική κουζίνα, χαριστικά παζάρια ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, πεζοπορίες στα βουνά είναι μερικές από τις πολλές δράσεις που οργανώνονται από τους μαθητές και για τους μαθητές.
Γραφείο πληροφόρησης για μετανάστες

Η Σχολή, άλλωστε, λειτουργεί και ως γραφείο πληροφόρησης για τους μετανάστες. Οι μαθητές της, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικές με μεταναστευτικά θέματα και σχετικές δομές.

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Παράλληλα από το 2009 συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα «Δια Βίου μάθησης» (Grundtvig και Leonardo Da Vinci) παίρνοντας μέρος σε διακρατικές συμπράξεις και υλοποιώντας πρότζεκτ με τη συμμετοχή των μαθητών. Το 2013 η Σχολή διοργάνωσε εργαστήριο από τις 17-26/6 2013 με τίτλο: « Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια των μεταναστών/ Επίπεδο Α2-Β1». Το εργαστήριο επιχορηγήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα Grundtvig) και κάλυψε πλήρως τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και συμμετοχής για 15 εκπαιδευομένους που διαμένουν σε χώρες της Ε.Ε. που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης.

Erasmus+

Erasmus+

Μάθημα ελληνικών

Μάθημα ελληνικών

I dig stories

I dig stories

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “RECOGNISE AND CHANGE”

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, με συντονιστή το Δήμο του Τορίνο συμμετέχει στο πρόγραμμα EuropeAid, «Αναγνώριση και αλλαγή» (Recognise and Change). Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της επίγνωσης της ατομικής ευθύνης μέσα από μια καμπάνια ενάντια στις ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ και τη ΒΙΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση νέων 19 – 24 ετών και στη συνέχεια την πραγματοποίηση εργαστηρίων σε Λύκεια και Γυμνάσια του νησιού μας.
Η εκπαίδευσή τους ακολουθεί τη μεθοδολογία peer to peer και θα αφορά σε θέματα όπως η ταυτότητα, οι εμπειρίες, η διαφορετικότητα και οι διακρίσεις, καθώς και η βία ως συνέπεια των διακρίσεων. Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να καλέσουμε νέους και νέες ηλικίας 19 – 24 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γνωρίζουν αγγλικά και έχουν κοινωνικές ευαισθησίες, να υποβάλλουν αίτηση για την επιλογή τους ως νέοι εκπαιδευτές. Για περισσότερες πληροφορίες ή για αιτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη Βαρδάκειο Σχολή, Μάρτεν Νόρδεστρομ 8 (πίσω από το Θέατρο Απόλλων) στην Ερμούπολη, όλες τις καθημερινές από 11:00 – 13:00 ή στα τηλέφωνα 22810 82573, 6978 578877 ή μέσω email στο vardakeios@gmail.com
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 13 έως 30 Νοεμβρίου 2017. Θα ακολουθήσει συνέντευξη των ενδιαφερόμενων. Παρακαλούμε η αίτηση να αναγράφει «Για την επιλογή νέων εκπαιδευτών στο πλαίσιο του προγράμματος Recognise and Change», και να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά σε φωτοτυπία:
1. Ταυτότητα
2. Απολυτήριο Λυκείου
3. Τίτλος γνώσης αγγλικών.
4. Εμπειρία από άλλες κοινωνικές οργανώσεις
5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Εργαστήριο Grundtvig: Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια των μεταναστών

Εργαστήριο Grundtvig: Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια των μεταναστών» Επίπεδο Α2-Β1

Η Βαρδάκειος Σχολή ανακοινώνει την έναρξη σεμιναρίων για το σχολικό έτος 2017-18:

1) Ελληνικής γλώσσας για ξενόγλωσσους(διδάσκει η Ευγενία Κόλλια)
2) Δημιουργικής γραφής (διδάσκει ο Αντώνης Κρύσιλας)
3) Σεμινάρια ισπανόφωνου πολιτισμού (διδάσκει η Γρασιέλα Φέλλερ)
4) Κοπτική- ραπτική (διδάσκει η Ντανιέλα Λακούρη)
5) Ιστορία της τέχνης (διδάσκει ο Γιάννης Δανέλης)
6) Συναντήσεις πλεξίματος (καθοδηγεί η Μάρω Χαλαβαζή)
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου
Για πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ. 2281082573
Ε-mail: vardakeios@gmail.com
* Και άλλα σεμινάρια- εργαστήρια θα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς